Steun ons en help Nederland vooruit

Standpunten overzicht

Verkeer en Mobiliteit: de fietser voorop

Schoon verkeer moet in Maassluis gepromoot worden. Inwoners en toeristen moeten optimaal kunnen profiteren van de goede fietspaden die inmiddels over de Koning Willem Alexander Boulevard en de Laan 1940-1945 lopen. Daarom wil D66 dat ook de verbindende fietspaden worden verbeterd. Paden als de Wipperskade, de Koningin Wilhelminalaan, de Lange Boonestraat, de Mozartlaan, de Uiverlaan en de Maasdijk dienen te worden ingericht voor doorgaand fietsverkeer. Ook verbindende fietspaden buiten de gemeentegrenzen vallen onder onze verantwoordelijkheid, zoals het knooppunt Maassluiseweg-Veilingweg in Maasland en de fietsverbinding met Vlaardingen.
Alle doorgaande fietspaden langs hoofdroutes dienen van een goede kwaliteit te zijn. Volgens D66 is een goed fietspad van rood asfalt, vrij van obstakels en goed verlicht. Een fietspad ligt los van de rijbaan. Ook moeten fietspaden breed genoeg zijn, zodat ook mensen met elektrische fietsen zich hier veilig kunnen bewegen.
Daarnaast wil D66 dat nieuwe fietspaden zoveel mogelijk bromfiets-vrij moeten zijn. De schadelijke fijnstof die brommers en scooters uitstoten is schadelijk voor de gezondheid van fietsers en bovendien zorgen snelheidsverschillen voor onveilige situaties.

De fietser voorop