Steun ons en help Nederland vooruit

Marlon van den Hoek

Steunraadslid

31 jaar

Mijn naam is Marlon van den Hoek, ik ben 29 jaar oud en woon al heel mijn leven in Maassluis. Mijn interesse in de lokale politiek gaat een lange tijd terug. In mijn middelbare schooltijd kwam ik voor het eerst in contact met een lokale politieke partij bij ons in de stad. Voor deze partij ben ik vooral achter de schermen actief geweest; ik heb in die periode nooit overwogen om me verkiesbaar te stellen.
Dit bleef zo tijdens mijn studie aan de Technische Universiteit Delft. Ik ben afgestudeerd in de luchtvaart- en ruimtevaarttechniek met een specialisatie in dynamica, besturing en simulatie. Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan als onderzoeker bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid (vooral bekend van het onderzoek naar MH17) in Den Haag. Ik houd mij daar bezig met complexe veiligheidsvraagstukken op zowel operationeel als bestuurlijk niveau. Binnen de sector luchtvaart ben ik werkzaam als specialist op het gebied van vluchtdata-analyse (zwarte doos), vliegpadreconstructie en, in bredere zin, data science.
In 2017 heb ik, na gesprekken met de lijsttrekker van D66 Maassluis, Justin Doekhi, besloten om lid te worden van D66. Naast het feit dat ik mij altijd erg goed kan vinden in de landelijke lijn van D66 heb ik hiervoor gekozen omdat ik graag op lokaal niveau politiek actief wil worden, mee wil praten over casussen en uiteindelijk invloed wil uitoefenen op de beslissingen die in de Raad worden genomen.

Maassluis is de laatste jaren nogal achtergebleven qua ontwikkelingen voor de jeugd. Ik vind het belangrijk om bij de inrichting van de openbare ruimte iets meer prioriteit te geven aan de jeugd. Rotterdam is populairder dan ooit en wordt groter en voller. De stad stroomt over. Maassluis heeft een ontzettend goede positie centraal in de metropoolregio, zeker met de nieuwe metro naar Rotterdam (en hopelijk in de toekomst ook verlenging tussen Hoek van Holland en Den Haag). Voor dagjesmensen en forenzen zijn de nieuwe stations in Maassluis vaak een eerste kennismaking met de stad; voorzie deze stations van mooie grote foto’s van een aantal kenmerkende Maassluise “landmarks” met daarbij een aantal leuke weetjes of quotes van bekende Maassluizers. Laat zien wat Maassluis te bieden heeft. Zomaar een idee.
Ik zie goede ontwikkelingen, met name op het gebied van milieu en duurzaamheid. Ik vind het belangrijk om mij in te zetten voor het behoud van en verder versterken van het groene karakter van de stad. Wat mij betreft gaat het in Maassluis nog niet ver genoeg. Zeker als we kijken naar de landelijke lijn: men gaat zich (gelukkig) steeds meer beseffen wat het milieu nu eigenlijk voor de mens betekent en waarom we dit moeten beschermen. Dus daarom zeg ik: “zet als Maassluis nog veel meer in op duurzaamheid”. Zorg ervoor dat de gemeente klimaatneutraal is en verplicht het gebruik van bijvoorbeeld zonnepanelen bij het aanleggen van nieuwe woonwijken. Ook op het gebied van digitale samenleving valt er ook nog een behoorlijke inhaalslag te maken in Maassluis.
Allemaal zaken waar ik mij graag voor wil inzetten samen met de fractie van D66 Maassluis.