Steun ons en help Nederland vooruit

Justin Doekhi

Fractievoorzitter

29 jaar

Ik ben Justin Doekhi, 29 jaar en mijn hele leven inwoner van de prachtige stad Maassluis. In het dagelijks leven ben ik financieel management consultant voor (met name) banken en verzekeraars. Simpel gezegd houdt dit in de breedste zin in dat ik de financiële directie van banken en verzekeraars adviseer.

Ik ben sinds 2008 lid van D66 en ben vanaf dat eerste moment actief voor de lokale afdeling. Ik heb dan ook een aantal verschillende functies mogen vervullen binnen de partij: van lid van het campagneteam tot steunraadslid en van penningmeester tot voorzitter. Ik was lijsttrekker in 2018 en heb tot september 2019 als fractievoorzitter in de gemeenteraad gezeten. De kar trekken van onze enthousiaste club mensen geeft mij enorm veel energie.

Het gedachtegoed van D66, dat vooral uitgaat van de eigen kracht van mensen, trekt mij erg aan. In geloof er heilig in dat hard werken voor je doel er uiteindelijk voor zorgt dat je zult slagen. Dit gedrag zou dan ook vanuit de politiek beloond moeten worden.

Een duurzame manier van samenleving vind ik een van de belangrijkste onderwerpen van de huidige politiek. De World Commission on Environment and Development had in 1987 al een prachtige definitie van het containerbegrip duurzaamheid: “Ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen.” Dit is precies de essentie van duurzaamheid die ik nastreef.

Mocht u een keertje van gedachte willen wisselen over D66 en wilt u wellicht een keer meedenken tijdens de fractievergaderingen, schroom dan niet om contact op te nemen.

Meer van Justin Doekhi