Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 30 juni 2021

Jesse de Jong-Paalvast gekozen als lijsttrekker

De leden van D66 Maassluis hebben Jesse de Jong-Paalvast gekozen als hun lijsttrekker. De 26-jarige de Jong-Paalvast zal bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 voor het eerst bovenaan de lijst van de democraten staan. Op dit moment is Jesse al raadslid voor D66, nadat hij in 2019 de plek van Justin Doekhi in de raad overnam.

Alle leden konden via een verkiezing hun voorkeur uitspreken en zo invloed uitoefenen op wie de nieuwe lijsttrekker werd. Dit hebben zij in grote getalen gedaan, waaruit blijkt dat De Jong-Paalvast veel steun krijgt vanuit de partij. Voorzitter Sjaak Sprong: “Bij D66 staat democratie hoog in het vaandel, ook bij interne verkiezingen. Het is mooi dat zoveel leden gebruik hebben gemaakt van hun stemrecht.”

Gevraagd om een reactie geeft De Jong-Paalvast aan dat hij het een eer vindt om zijn partij te leiden bij de verkiezingen: “ik ben enorm enthousiast en heb veel zin in 2022, maar politiek bedrijf je met elkaar. De steun van de partij is daarom erg belangrijk. Samen gaan we voor een klinkende verkiezingsuitslag.” Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 werd D66 de tweede partij in Maassluis. De partij hoopt bij de gemeenteraadsverkiezingen net zo’n mooie verkiezingsuitslag te behalen en haar stempel te kunnen drukken op een volgende coalitie.

“Een beetje nieuw leiderschap zou goed zijn voor Maassluis.”
– D66-fractievoorzitter Jesse de Jong-Paalvast

De kersverse D66-lijsttrekker staat te popelen om zich de komende vier jaar in te zetten voor Maassluis. “Het is de mooiste stad om in op te groeien,” zo zegt hij. Wel liggen er nog grote opgaven voor de politiek. Zo wil De Jong-Paalvast zich blijven inzetten voor democratische vernieuwing. Het stadhuis moet letterlijk en figuurlijk open zijn voor iedereen. “Een beetje nieuw leiderschap zou goed zijn voor Maassluis.” Een transparante gemeente moet heldere politieke keuzes maken die voor iedereen begrijpelijk zijn.

De volledige kandidatenlijst van D66 Maassluis wordt in november bekend.