Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 26 juni 2021

Maak werk van overlast van autoverkeer in de binnenstad

De historische binnenstad van Maassluis wordt in de zomer drukbezocht. Het diverse verkeer dat over de smalle straten rijdt leidt tot gevaarlijke situaties. D66 Maassluis heeft daarom bij het raadsdebat over de kadernota een motie ingediend waarin het college wordt verzocht te onderzoeken hoe de overlast van autoverkeer in de binnenstad kan worden beperkt.

“De terrassen zijn goed bezet. Zeker nu  we weer van onze cafés en terrassen mogen genieten,” aldus D66-fractievoorzitter De Jong-Paalvast. “De ruimte is echter beperkt. De straten langs de Noordvliet zijn bijvoorbeeld te smal voor het diverse verkeer dat er rijdt.” Het is belangrijk dat voetgangers en fietsers de ruimte krijgen om hun rondje door het centrum veilig te kunnen maken tijdens hun bezoek aan de binnenstad.

Een tijdelijk inrijverbod is één van de opties die er voor zou kunnen zorgen dat de overlast rond de Noordvliet in de zomerperiode beperkt wordt. Voor bestemmingsverkeer en bewoners moet toegang uiteraard wel mogelijk blijven.

De motie werd gelukkig breed gesteund binnen de gemeenteraad. Bijna alle partijen vinden de veiligheid van bezoekers van de binnenstad belangrijk. Breed draagvlak van de maatregelen is essentieel. Maatregelen die door ondernemers of door bewoners niet gesteund worden, hebben geen zin. Voor het nieuwe jaar komt de wethouder met een voorstel voor het onderzoek.

Hier vind je de motie en de stemmingsuitslag.