Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 20 september 2019

Duurzaamheidsfonds

Het is een speerpunt voor deze coalitie en nu is het er: het duurzaamheidsfonds! Wij zijn erg blij dat dit belangrijke fonds er is. De gemeente maakt de duurzame ambities waar door 1 miljoen euro beschikbaar te stellen voor het verduurzamen van woningen.

Vanaf 1 oktober kun je geld lenen bij de gemeente om je eigen huis te verduurzamen. Met het duurzaamheidsfonds leen je tegen een lage rente geld voor zonnepanelen, vloerisolatie of bijvoorbeeld HR++ glas!

We gaan met elkaar de uitdaging aan om klaar voor de toekomst te zijn en ons milieu te beschermen. De gemeente helpt daarbij door zelf het goede voorbeeld te geven, bij gemeentelijke gebouwen. Maar nu ook door aantrekkelijk geld te lenen aan inwoners en vve’s.

Met de duurzaamheidslening kun je als inwoner tussen de 2.500 en 25.000 euro lenen voor duurzame aanpassingen aan je huis. Een investering die zich altijd terugbetaalt! Vve’s en stichtingen kunnen tot 75.000 euro lenen. Zo kunnen ook grotere gebouwen, zoals flats of sportverenigingen, investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen.

De gemeente stelt een miljoen euro beschikbaar voor de duurzaamheidslening. 600.000 euro voor inwoners en 400.000 voor vve’s en stichtingen. Nu is de uitdaging om dit geld te gebruiken waar het voor bedoeld is!