Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 6 juni 2018

D66 Maassluis blij met coalitieakkoord

Woensdag 30 mei werd – nadat de raadsvergadering van dinsdag was afgelast vanwege wateroverlast in de raadszaal – het coalitieakkoord besproken in de raad. D66 Maassluis heeft haar vertrouwen in het nieuwe college uitgesproken en is uiteraard trots op de ambities van deze coalitie. Vanuit de raad zullen we de komende periode onze idealen nastreven, die ook in het coalitieakkoord verankerd zijn.┬á

 

Hieronder de inbreng van fractievoorzitter Justin Doekhi tijdens het debat:

Er ligt een coalitieakkoord voor ons waar ik persoonlijk erg trots op ben. Gelukkig denken veel van mijn partijgenoten hier net zo over. De afgelopen weken hebben we samen met de andere coalitiepartijen hard gewerkt om voor elkaar te krijgen wat er nu op tafel ligt. Ik kan jullie garanderen dat we tijdens de onderhandelingen als volwaardig partner hebben meegedaan en ook zo zijn behandeld, waarbij de grootte van de partij er niet toe deed. Mocht dit anders zijn geweest, hadden we natuurlijk niet meegedaan in een coalitie zonder wethouder. Graag wil ik inhoudelijk een aantal onderwerpen uitlichten waar wij als D66 erg veel waarde aan hechten.

Duurzaamheid heeft gelukkig een prominente rol gekregen in het akkoord. Er komt zelfs een thema-wethouder Duurzaamheid om dit begrip te verankeren in alle beleidsonderdelen. Een concreet voorbeeld om te noemen is het ‘revolving’ duurzaamheidsfonds. Dit betekent simpel gezegd dat er structureel geld beschikbaar komt om de stad te verduurzamen, waarbij de gemeente als voortrekker het goede voorbeeld geeft.

Ook het langzame verkeer zal de komende 4 jaar meer aandacht en middelen krijgen. Daarnaast zullen we meer gebruik maken van slimme technologie├źn in de communicatie en digitale dienstverlening naar de burger, wordt er de komende tijd ingezet op het onderwijs en gaan we bijvoorbeeld ook kijken hoe we jongeren meer bij de lokale politiek kunnen betrekken (jongerengemeenteraad).

Een aantal punten waar wij erg blij van worden, maar natuurlijk staan wij achter het gehele coalitieakkoord. We hebben er vertrouwen in dat het college de ambities in het akkoord kan waarmaken en natuurlijk zullen wij dit als D66, zoals iedereen van ons gewend is, goed en kritisch blijven volgen de komende 4 jaar.

Al met al zijn wij erg tevreden over de samenwerking tot nu toe en ik wil dan ook het college veel succes wensen met de uitvoering van dit mooie akkoord.